HoE HET ALLEMAAL BEGON...

2017:  Met een heel simpel telefoontje...

Met de vraag van de Vlaamse Handbalvereniging  ofdat we een handbalploeg in Beringen konden opstarten. Misschien weten sommige onder jullie dit al. Maar lang geleden had Paal een heel goede groep handballers. Zowel jeugd,dames als een heren competitie.

Christoffel, Dries en Kelly waren zelfs jeugdproducten van die groep.

Nu zoveel jaar later is Beringen terug beginnen handballen. Voor ons een heel andere en nieuwe wereld. We staan niet meer zelf op het veld, maar proberen onze ervaringen en kennis door te geven aan de kleintjes. Want zo zijn we begonnen.

"Zal er volk opdagen"

2018: Eindelijk is het zover. een nieuw jaar een nieuwe uitdaging. Flyers werden uitgedeeld. We zijn er klaar voor, Christoffel en Kelly, geen idee wat er ons te wachten staat. 

Daar gaan we, een eerste training in januari 2018 is een feit. Dit hadden we niet durven hopen. 40 kindjes en dit enkel JM10/JM12. Dit met 2 trainers en kindjes die nog geen ervaring hebben met handbal. We hebben al dringend hulp nodig en vragen Jan en Lander erbij.

Dit brengen we tot een goed einde. Sommige kindjes maken al sprongen vooruit. Super om te zien. Maar wat volgend jaar.

Handbalseizoen 2018/2019:

Met goede moed beginnen we aan ons eerste volwaardig handbalseizoen. Veranderingen die we doorvoeren. Kelly en Jan gaan JM10 trainen en Christoffel gaat voor JM12. Ook gaan we 1 keer per maand een tornooitje spelen. Dit om de kindjes een wedstrijdgevoel te geven. We hebben enkele kindjes die te jong zijn voor JM10, en JM12 groeit ook met nieuwe kindjes. We beslissen voor januari 2019 een JM8 op te richten en JM12 te verstevigen met goede begeleiding.

De allerkleinsten komen onder de vleugels van Kelly. Christoffel en Jan nemen de grootste groep JM10. En voor de JM12 zal Dries ons vergezellen.

Op het einde van ons seizoen kunnen we heel tevreden terugkijken naar handbalseizoen 2018-2019. We hebben een nieuw groepje JM8, een nieuwe trainer (Dries) en ook het bestuur begint vorm te krijgen. Ook komt er een samenwerking met Lummen om met de J12 en M13 in competitie te gaan. Wat een vooruitzichten ...

Op naar Seizoen 2019/2020.

 

"We gaan in competitie met J12 en M13"

Handbalseizoen 2019/2020:

de competitieploegen J12 en M13 gaan hun eerste competitiejaar in, in samenwerking met Lummen. Met vallen en opstaan wordt deze competitie bijna afgewerkt. Omwille van de Coronacrisis wordt de competitie vroegtijdig stopgezet. Het eerste jaar in competitie zit erop en de groep heeft goede vooruitgang gemaakt.

JM10 trainen dit jaar onder Els en Jan en spelen nog altijd 1 keer in de maand een tornooi en ook hier maken we grote sprongen vooruit.

JM08 komen er wat kindjes bij en met de nieuwe trainer Chris is er nieuwe tendens gezet naar multimove en basisbeginselen van handbal.

De samenwerking met Lummen wordt stopgezet omdat beide ploegen sterk genoeg zijn om in competitie te gaan.

Handbalseizoen 2020/2021: 

Voor het komend seizoen hebben we 3 competitieploegen waar we mee starten.

Handbalseizoen 2021/2022: 

Ook dit seizoen hebben we 2 competitieploegen.

Handbalseizoen 2022/2023: 

We starten dit handbalseizoen met 3 competitieploegen ! Noodgedwongen splitsen we de huidige J12 die doorstromen op naar een jongens- en meisjesploeg. J14 en M13 spelen voortaan hun eigen competities. In samenspraak zullen de M13 een ploeg vormen met Kreasa Handbal Houthalen. Zo geven we de meisjes meer kansen in de toch wel pittige competities die deze leeftijdsgenoten dit seizoen zullen moeten spelen.